Professioneel Vastgoedbeheer

Hoe kies je de juiste Vastgoedbeheer Software?

12/2022 - Gate Software

Vastgoedbeheer Software

Wanneer de beslissing wordt genomen om gebruik te maken van Vastgoed Software of over te stappen naar andere software, begint de zenuwslopende zoektocht naar een geschikte oplossing. Het wordt al snel duidelijk dat dit niet gemakkelijk zal zijn. Talloze oplossingen beloven de juiste oplossing voor uw bedrijf te zijn.

Volledig op maat voor Commercieel Vastgoedbeheer of voor Verenigingen van Eigenaren, kunnen meerdere softwarepakketten worden overwogen. Maar wat is uiteindelijk de juiste voor uw doeleinden? Om deze vraag te beantwoorden is een uitgebreide voorbereiding op de daadwerkelijke zoektocht vereist.

vastgoed
 1. Wat heb je nodig?

  Voor Vastgoedbeheer zijn verschillende specifieke functies nodig om alle processen te dekken. Daarom wordt aanbevolen om voor software te selecteren die alle functies bevat die u zoekt of het dichtste bij komt. Een geïntegreerde oplossing zorgt voor de hoogste efficiëntie, is gebruiker vriendelijk en bereikt in algemeen ook de hoogte niveau van automatisering.

  Als u al gebruik maakt van software om vastgoed te beheren dan weet u ongetwijfeld al wat er belangrijk is voor u. Toch heeft u misschien nog niet gedacht aan de nieuwe mogelijkheden die door technologische ontwikkelingen tot stand zijn gekomen. Wanneer u voor het eerst overweegt software te gaan gebruiken om uw onroerend goed te beheren is het helemaal moeilijk een keuze te maken.


 2. De Leverancier

  Een leverancier met ervaring in uw markt kan een aanzienlijke toegevoegde waarde opleveren. Niet alleen de software moet passen bij uw manier van werken, maar ook de provider moet op de hoogte zijn van de vereisten van uw markt. Zo kan een ervaren aanbieder u helpen met belangrijk advies tijdens de implementatie.

  Daarnaast begrijpt hij wat echt belangrijk is bij het gebruik van de oplossing. Dankzij zijn ervaring kan hij ook belangrijke tips geven voor extra functies die u waarschijnlijk niet bekend zijn. Op de markt zijn er verschillende leveranciers, waarvan sommige zich hebben gespecialiseerd in bepaalde delen van de markt of bedrijfsgroottes.


 3. Een goede oplossing mag wat kosten maar wat levert het op?

  De prijzen voor software om uw onroerend goed portfolio te beheren lopen sterk uiteen maar de prijs is ook niet alles. Er bestaan zeer beperkte soms gratis programma’s op de markt maar deze komen sterk overeen met een administratie in Excel. U wilt echter als professionele beheerder zo veel mogelijk processen automatiseren en dat doen we tegenwoordig niet meer met Excel. De juiste vraag is dus niet wat het kost, maar hoeveel het automatisering en optimaliseren van uw processen u oplevert?